"Reprezentantii Dubai World au participat la o reuniune cu creditorii", dar nu au formulat "nici o propunere specifica", a declarat un purtator de cuvant al grupului.

Reprezentantii a aproape 90 de creditori urmau sa participe la aceasta prima reuniune, care avea ca scop realizarea unui comitet de coordonare reprezentand creditorii, potrivit NewsIn.

Comitetul trebuie sa-i includa pe reprezentantii celor patru banci britanice HSBC, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered si Lloyds, a caror expunere pe datoriile Dubai World este estimata la peste 5 miliarde dolari, potrivit ziarului controlat de guvernul emiratului Abu Dhabi. Printre creantierii locali se numara Abou Dhabi Commercial Bank si Emirates National Bank of Dubai.

Grupul Dubai World a fost reprezentat de Aidan Birkett de la firma Deloitte, angajat recent de guvernul din Dubai sa supravegheze restructurarea Dubai World. Reuniunea marcheaza debutul unei lung proces de negocieri, referitoare la restul din datoria totala de 26 miliarde dolari pe care Dubai World ar vrea sa o renegocieze, dupa ce si-a onorat o datorie de 4,1 miliarde dolari.

Emiratul Dubai, confruntat cu dificultati finaciare care i-au ridicat datoria publica la aproximativ 100 miliarde dolari, potrivit agentiei de rating Moody's, a cerut pe 25 noiembrie un moratoriu de sase luni asupra unei parti a datoriei Dubai World. Datoria acestui conglomerat este estimata la 59 miliarde dolari.