Elvetienii sunt ferm hotarati sa-si protejeze secretul bancar impotriva atacurilor din exterior, chiar in conditiile in care presiunile externe asupra Elvetiei referitoare la acest subiect se accentueaza, potrivit unui sondaj al universitatii din Zurich.
In total, 71,8% dintre persoanele chestionate au estimat ca secretul bancar, care dateaza de la finalul secolului XIX, trebuie protejat, conform studiului derulat pe internet in randul a 1.179 de persoane. Aparatorii secretului bancar estimeaza ca protectia sferei private, independenta Elvetiei si soliditatea pietei sale financiare duc la apararea secretului bancar.

In cazul unui referendum privind abrogarea acestuia, 65% dintre persoanele chestionate ar raspunde "nu", 21,9% ar fi in favoarea unei astfel de decizii, 11,6% ar fi indecisi, iar 1,5% nu ar avea nicio parere, potrivit studiului.

Studiul a identificat doua categorii de persoane, respectiv cele care sustin ca subiectul este "tabu" si "nenegociabil" si cele impartite intre dorinta de protectie a sferei private si necesitatea de a lupta impotriva evaziunii fiscale.

Elvetia se afla de la inceputul anului sub foc incrucisat din partea mai multor tari europene mari si a SUA, care sunt hotarate sa inchida paradisurile fiscale.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Elvetia lanseaza monede cu chipul lui Federer