Elvetienii sunt ferm hotarati sa-si protejeze secretul bancar impotriva atacurilor din exterior, chiar in conditiile in care presiunile externe asupra Elvetiei referitoare la acest subiect se accentueaza, potrivit unui sondaj al universitatii din Zurich.
In total, 71,8% dintre persoanele chestionate au estimat ca secretul bancar, care dateaza de la finalul secolului XIX, trebuie protejat, conform studiului derulat pe internet in randul a 1.179 de persoane. Aparatorii secretului bancar estimeaza ca protectia sferei private, independenta Elvetiei si soliditatea pietei sale financiare duc la apararea secretului bancar.

In cazul unui referendum privind abrogarea acestuia, 65% dintre persoanele chestionate ar raspunde "nu", 21,9% ar fi in favoarea unei astfel de decizii, 11,6% ar fi indecisi, iar 1,5% nu ar avea nicio parere, potrivit studiului.

Studiul a identificat doua categorii de persoane, respectiv cele care sustin ca subiectul este "tabu" si "nenegociabil" si cele impartite intre dorinta de protectie a sferei private si necesitatea de a lupta impotriva evaziunii fiscale.

Elvetia se afla de la inceputul anului sub foc incrucisat din partea mai multor tari europene mari si a SUA, care sunt hotarate sa inchida paradisurile fiscale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri