Profitul cumulat al bancilor din Bulgaria va scadea in acest an cu 50% fata de 2008, pana la aproximativ 700 milioane leva (circa 350 milioane euro), potrivit unei estimari facute de seful bancii centrale bulgare, Ivan Iskrov, pentru Pari Daily, relateaza Novinite.

Banca centrala a Bulgariei anticipeaza ca numarul creditelor neperformante va fi de peste doua ori mai mare la finalul acestui an fata de 2008, ajungand la 6% de la 2,4%, potrivit NewsIn.

In primele zece luni din 2009, sistemul bancar bulgar avea un profit de 656,5 milioane leva, care este cu 46% mai mic decat in aceeasi perioada din 2008.

"Aceste fonduri (profituri, n.r.) vor fi capitalizate, ceea ce va duce la intarirea sistemului (bancar)", a mai spus Iskrov.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri