Conducerea producatorului britanic de ciocolata Cadbury a fost data in judecata de catre un actionar ce critica decizia companiei de a respinge oferta de preluare facuta de Kraft Foods, informeaza Bloomberg.
Susan Dougherty a cerut unui tribunal din Newark (New Jersey) sa determine boardul managerial si actionarii sa initieze discutii cu producatorul Kraft pentru preluarea Cadbury. Compania britanica a refuzat o oferta de preluare de 16,8 mld. dolari din partea Kraft.

”In loc sa negocieze cu Kraft o preluare in vederea maximizarii valorii companiei, conducerea Cadbury a respins oferta premium. Motivatia Cadbury pentru aceasta decizie este de neconceput”, afirma Susan Dougherty, care subliniaza faptul ca directorii companiei plaseaza propriile interese inaintea dezvoltarii Cadbury si maximizarii valorii aduse actionarilor.

La randul sau, un purtator de cuvant al Cadbury a catalogat acuzele actionarului drept nefondate.

In cazul in care Kraft ar prelua Cadbury ar fi vorba de o uniune intre marcile de cafea Grand-Mère, Jacques Vabre si Maxwell, de ciocolata Milka, Côte d'Or, Suchard si Toblerone ale Kraft cu bomboanele La Pie qui Chante, Kréma, Carambar, gumele de mestecat Kiss Cool, Hollywood si Stimorol si ciocolata Poulain ale Cadbury.

Mai multe companii s-au aratat interesate de preluarea Cadbury, printre acestea numarandu-se Nestle, Hershey, Ferrero.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri