Omul de afaceri francez Yves Rocher, presedintele grupului de produse de frumusete care ii poarta numele, a murit sambata, 26 decembrie, la Paris la varsta de 79 de ani, a anuntat un purtator de cuvant.

Nascut in aprilie 1930 la Gacilly, un orasel din Bretania, in vestul Frantei, al carui primar a fost din 1962 pana in 2008, Yves Rocher a fondat marca de cosmetice in 1959, bazandu-si afacerea, pe de o parte, pe alegerea extraselor din plante si refuzand orice produs sintetic, iar pe de alta parte privilegiind vanzarile la distanta, anunta NewsIn.

Grupul Yves Rocher are peste 15.000 de angajati in intreaga lume si o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro, revendicand circa 40 de milioane de clienti, potrivit site-ului grupului.

Prezent in 30 de tari, grupul reuneste marcile Yves Rocher, Daniel Jouvance, Dr. Pierre Ricaud, Isabel Derroisné, Kiotis si Galerie Noémie, precum si marca de imbracaminte Petit Bateau.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a salutat intr-un comunicat "memoria acestui mare industrias francez", care "a stiut sa construiasca pas cu pas un grup in serviciul frumusetii femeii, a investit in dezvoltarea locurilor de munca durabile si in protectia mediului, in special prin fundatia Yves Rocher-Institut de France".


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Magazin Decathlon nou, situat in zona semicentrala a Bucurestiului