Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a cerut tarilor din zona euro sa-si reduca deficitele bugetare "pana cel tarziu in 2011", potrivit declaratiilor facute in presa germana.
"Pentru a pastra increderea in situatia financiara a statelor, deficitele bugetare din zona euro trebuie sa scada pana cel mai tarziu in 2011", a declarat Trichet pentru publicatia Bild am Sonntag.

"Atat in Europa, cat si in intreaga lume, trebuie sa tragem invataminte din criza financiara pentru a face sistemul financiar mai rezistent", a mai spus presedintele BCE, informeaza NewsIn.

Grecia, care face parte din zona euro, a fost sanctionata de agentiile de rating, din cauza dimensiunilor deficitului sau bugetar si a datoriei sale.

Scaderea ratingului asupra capacitatii de a-si rambursa imprumuturile a afectat moneda unica europeana si pietele bursiere europene la mijlocul lunii decembrie.

Oficialii de la Atena au dublat recent previziunile cu privire la deficitul public si se asteapta in prezent sa atingã 12,7% din produsul intern brut (PIB) in acest an.

Si alte tari au vazut cum li s-au adancit deficitele odata cu criza. Astfel, Berlinul trebuie sa prezinte, pana in iulie, o serie de masuri de reducere a deficitului public din 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri