Revizuirea legii va intra in vigoare din aprilie 2010, iar societatile care nu vor aplica modificarile aduse vor fi nevoite sa plateasca amenzi ce se ridica la dublul pierderilor economice ale producatorilor de energie solara, eoliana sau hidraulica, scrie NewsIn.

"La mai putin de zece zile de la reuniunea de la Copenhaga am adoptat revizuirea legii asupra energiei regenerabile pentru a proteja prin lege angajamentul Chinei de reducere voluntara e emisiilor de dioxid de carbon", a spus vice-presedintele comisiei de mediu a parlamentului, Ni Yuefeng.

Cel mai mare poluator al lumii, China, s-a opus la Copenhaga adoptarii obiectivelor ce reduc emisiile de gaze cu efect de sera si a atras astfel critici din partea unor tari occidentale, mai scrie AFP.

Pe de alta parte, Ni Yuefend a dat din nou asigurari ca "atitudinea primului ministru Wen Jiabao de la Copenhaga a demonstrat determinarea si increderea guvernului chinez".

China s-a angajat sa isi reduca "intensitatea carbonica" (emisiile de poluare ca unitate in PIB) de la 45% la 40% pana in 2020, conform unui raport din 2005.