Grupul energetic rusesc Gazprom estimeaza ca va incheia in 2010 un acord cu ExxonMobil, pentru furnizarea de gaze naturale produse in cadrul proiectului Sahalin-1, a declarat Aleksandr Ananenkov, vicepresedintele grupului, citat de Reuters.
Ananenkov a explicat ca avansul industrial puternic din Extremul Orient al Rusiei va avea nevoie de gaze naturale produse de consortiul condus de grupul american, noteaza NewsIn.

ExxonMobil a anuntat deja ca analizeaza mai multe optiuni pentru comercializarea gazelor naturale produse in cadrul proiectului Sahalin-1, un consortiu ce cuprinde grupul Rosneft, companiile japoneze Itochu si Marubeni si grupul indian ONGC.

Ananenkov a precizat ca Gazprom vrea sa cumpere, in a doua faza a proiectului Sahalin-1, pana la 8 miliarde metri cubi pe an.

De asemenea, el a anuntat ca grupul va majora estimarile privind volumul rezervelor din cadrul zacamantului Kirinski, ce face parte din proiectul Sahalin-3, la 100 miliarde metri cubi, de la nivelul actual de 75,4 miliarde metri cubi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri