Gazprom isi doreste un acord cu ExxonMobil pentru livrarea de gaze din Sahalin

Grupul energetic rusesc Gazprom estimeaza ca va incheia in 2010 un acord cu ExxonMobil, pentru furnizarea de gaze naturale produse in cadrul proiectului Sahalin-1, a declarat Aleksandr Ananenkov, vicepresedintele grupului, citat de Reuters.
Ananenkov a explicat ca avansul industrial puternic din Extremul Orient al Rusiei va avea nevoie de gaze naturale produse de consortiul condus de grupul american, noteaza NewsIn.

ExxonMobil a anuntat deja ca analizeaza mai multe optiuni pentru comercializarea gazelor naturale produse in cadrul proiectului Sahalin-1, un consortiu ce cuprinde grupul Rosneft, companiile japoneze Itochu si Marubeni si grupul indian ONGC.

Ananenkov a precizat ca Gazprom vrea sa cumpere, in a doua faza a proiectului Sahalin-1, pana la 8 miliarde metri cubi pe an.

De asemenea, el a anuntat ca grupul va majora estimarile privind volumul rezervelor din cadrul zacamantului Kirinski, ce face parte din proiectul Sahalin-3, la 100 miliarde metri cubi, de la nivelul actual de 75,4 miliarde metri cubi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri