Cea mai mare dificultate cu care se confrunta economia Ungariei si sursa vulnerabilitatii acesteia in fata crizei este gradul scazut de ocupare a fortei de munca, singurul stat din UE cu un nivel mai mic fiind Malta, a declarat premierul Gordon Bajnai, citat de Bloomberg.
Gradul de ocupare a fortei de munca in Ungaria, de 57% in prezent, a fortat in mod succesiv guvernele sa se imprumute si sa majoreze taxele pentru a permite redistribuirea avutiei si mentinerea bunastarii, potrivit lui Bajnai.

El considera ca imprumuturile au devenit un "drog" pentru economie, incetinindu-i cresterea si diminuandu-i potentialul, scrie NewsIn.

Dependenta Ungariei de imprumuturile in valuta, asociata unei rate de crestere a economiei mai lenta decat in alte tari est-europene, a fost invocata de investitori anul trecut ca motiv pentru vanzarea de forinti si cererea mai redusa pentru obligatiunile de stat unguresti, ceea ce a obligat guvernul sa devina primul din UE care apeleaza la un imprumut international pentru a evita incapacitatea de plata, mai scrie Bloomberg.

Prognoza oficiala indica o contractie a economiei Ungariei cu 6,7% in 2009, cel mai mare declin din ultimii 18 ani.

Gradul de ocupare in economia Ungariei este semnificativ mai redus fata de media UE, de 66% si de media celor 10 state care au aderat dupa 2004, de 64%, potrivit Eurostat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri