Pretul barilului de titei a urcat la peste 78 de dolari, maximul ultimelor patru saptamani, in conditiile in care temperaturile scazute din Statele Unite si semnalele revenirii economice au majorat prognozele privind cererea, potrivit Reuters

Astfel, petrolul american a atins in tranzactiile ieri un pret maxim de 78,68 dolari/baril, pentru a reveni ulterior in jur de 78,3 dolari/baril.

In acelasi timp, pretul petrolului Brent, tranzactionat din Marea Nordului, a atins 76,65 dolari/baril, in crestere cu 36 centi fata de nivelul de inchidere de joi, informeaza NewsIn.

Pentru urmatoarele zile sunt asteptate temperaturi sub nivelurile normale pentru aceasta perioada in mare parte din Statele Unite. Un alt factor ce sustine preturile este reprezentat de semnele pozitive legate de situatia economiei Chinei, la care se adauga noua disputa energetica dintre Rusia si Ucraina.

Pretul petrolului se apropie, astfel, de marja maxima a intervalului de 70-80 dolari/baril pe care Arabia Saudita, cel mai mare exportator mondial ce titei, il considera confortabil pentru producatori, consumatori si investitori.

Fata de nivelul din urma cu cateva saptamani, de sub 70 dolari/baril, petrolul s-a scumpit cu peste 12%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri