Produsul Intern Brut (PIB) al Frantei a crescut cu 0,3% in al treilea trimestru al acestui an fata de trimestrul precedent, a anuntat institutul francez de statistica (Insee), confirmand primele estimari publicate in luna noiembrie, relateaza AFP.
Dupa un an de recesiune, economia franceza a revenit pe crestere in al doilea trimestru, cand PIB-ul a avansat tot cu 0,3%, conform NewsIn.

Ministrul economiei, Christine Lagarde, a declarat la mijlocul lunii noiembrie ca spera sa incheie anul cu o crestere mai puternica, estimand un ritm de peste 0,3% in al patrulea trimestru.

Guvernul mizeaza, totusi, pe o comprimare a economiei cu 2,25% in acest an, din cauza profundei recesiuni prin care a trecut economia la sfarsitul lui 2008 si la inceputul lui 2009.

Potrivit ultimelor previziuni, publicate de Insee pe 17 decembrie, revenirea economiei se va confirma la inceputul lui 2010, insa cresterea va fi"dificila si fragila", de circa 0,3-0,4% trimestrial pana la mijlocul anului, in timp ce somajul va continua sa creasca.

Guvernul prevede ca situatia din piata muncii va continua sa se inrautateasca in urmatoarele luni si ca va fi nevoie de o crestere de 2-2,5% pentru redresarea situatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri