Deficitul bugetar al Germaniei a ajuns la aproape 100 mld. euro dupa primele noua luni

Deficitul public al Germaniei s-a adancit in primele trei trimestre din acest an la 96,9 miliarde euro, ilustrand impactul pe care l-a avut criza asupra marilor tari industrializate, relateaza CercleFinance.com.
Biroul oficial de statistica, care publica aceste cifre, a precizat ca nivelul cheltuielilor publice a crescut cu 7,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 838,8 miliarde euro, in timp ce veniturile au scazut cu 2,4% fata de primele trei trimestre din 2009, la 741,9 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Germania, cea mai mare economie din Europa, a iesit din recesiune in al doilea trimestru din acest an, dupa cea mai grava recesiune de dupa al Doilea Razboi Mondial.

La inceputul acestei luni, banca centrala a Germaniei, Bundesbank, si-a majorat estimarile cu privire la cresterea economica din urmatorii doi ani, sustinand ca perspectivele s-au imbunatatit sensibil.

Produsul Intern Brut (PIB) urmeaza sa creasca cu 1,6% in 2010 si cu 1,2% in 2011, dupa o scadere de 4,9% in acest an, a estimat Bundesbank, in cadrul raportului economic semestrial. In iunie, institutia prevedea ca economia va stagna in 2010, dupa o comprimare de 6,2% in acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri