Rusia va inregistra in 2010 o crestere economica de 3,1%, in cazul in care conjunctura mondiala nu se va schimba, estimeaza Ministerul Dezvoltarii Economice din Rusia, citat de AFP.

"Produsul intern brut (PIB) ar putea creste cu circa 3,1%, daca tendintele economice mondiale persista", arata un raport al ministerului.
Prin urmare, daca masurile anti-criza vor fi eficiente, economia Rusiei "va avea posibilitatea unei reveniri rapide la o traiectorie de crestere de 5-6%", mai arata raportul, potrivit NewsIn.

Joi, presedintele rus Dmitri Medvedev a estimat ca o crestere economica de 5% in Rusia in 2010 ar fi "un rezultat excelent".

Rusia, ce a inregistrat in ultimii ani o crestere economica puternica, de 5,6% in 2008, 8,1% in 2007 si 7,7% in 2006, a fost grav afectata de criza economica mondiala, in special din cauza ieftinirii hidrocarburilor, ce reprezinta 60% din exporturile tarii.

Pentru 2009, autoritatile prevad o scadere a PIB de 8,7%, dar estimeaza ca tara a iesit din recesiune in al treilea trimestru.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Putin nu renunta la putere dupa expirarea mandatului sau