Autoritatile franceze au incetat negocierile cu Romania privind vanzarea unei parti din surplusul de doze de vaccin impotriva virusului AH1N1 achizitionate vara aceasta.
In luna iulie anul trecut, Franta a achizitionat 94 de milioane de doze de vaccin antigripal, din care acum insa vrea sa vanda dupa ce Agentia Europeana pentru Sanatate (EMEA) a anuntat ca pentru imunizare este suficient o singura injectie si nu doua, asa cum se stia inainte de 1 noiembrie.

Astfel, in ultimele doua luni, Ministerul Sanatatii din Franta a initiat negocierile cu Egipt, Mexic, Qatar, Ucraina, Bulgaria si Romania pentru a vinde surplusul de doze, informeaza publicatia Le Parisien.

Franta a decis sa vanda vaccinul la pretul la care l-a achizitionat, adica 6,25 euro pentru cel produs de Sanofi-Aventis, 7 euro pentru cel fabricat de GlaxoSmithKline, 9,34 de euro pentru cel marca Novartis, respectiv 10 euro vaccinul Baxter.

Nu doar Franta incearca “sa scape” de surplusul de doze dupa ce valul epidemic s-a mai calmat, neatingang cotele apocaliptice anuntate in vara. Este cazul Elvetiei si Olanda, care au anuntat ca vor sa vanda din stocurile facute.

De la inceputul negocierilor si pana in prezent, au fost semnate deja doua contracte, altele doua sunt in curs de negocieri, iar cu alte trei state acestea au esuat. Cu Qatar, Franta a semnat pentru vanzarea a 300.000 de doze de vaccin la un pret de 7 euro, echivalentul a 21 de milioane de euro.

Ministerul francez a mai vandut alte doua milioane de doze Egiptului, iar Ucraina inca nu s-a decis daca va cumpara din Franta sau din Germania.

Negocierile au esuat in privinta Mexicului, Bulgariei si Romaniei, care s-au aratat intr-o prima faza interesate sa achizitioneze din surplusul francez de doze antigripa, dar care mai apoi au renuntat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri