Banca Japoneza pentru Dezvoltare (DJB), institutie publica, a acordat deja companiei aeriene in luna noiembrie un avans de 100 miliarde yeni (750 milioane euro), suma ce va fi dublata, pentru a ajunge la 200 miliarde yeni, relateaza AFP potrivit NewsIn.
JAL, ce se confrunta cu mari datorii si continua sa acumuleze pierderi, are nevoie urgenta de fonduri.

Aflata in pragul falimentului, compania a cerut deja sa fie scutita, temporar, de rembursarea creditelor anterioare, asteptand sa beneficieze de importante ajutoare publice si private, in cadrul unui program de restructurare aflat in curs de pregatire.

Guvernul vrea sa evite ca aeronavele JAL sa ramana la sol, situatie ce ar afecta semnificativ activitatea economiei nationale si imaginea Japoniei.

Guvernul japonez a infiintat recent un comitet special, ce va urmari procesul de redresarea a companiei JAL, si a incredintat gestiunea situatiei unui organism semi-public de redresare a societatilor, ETIC, infiintat la mijlocul lunii octombrie.

Presedintele JAL, Haruka Nishimatsu, in incercarea de a gasi un partener american, ia in calcul un acord cu Delta Air Lines/SkyTeam si se opune intrarii in faliment, sustinand ca o asemenea situatie ar afecta grav imaginea companiei.