Universitatea Cambridge ar putea vinde obligatiuni pentru prima data in istoria sa de 800 de ani

Universitatea Cambridge, a doua ca vechime din Marea Britanie, ia in considerare pentru prima data posibilitatea de a vinde obligatiuni pe termen lung.
Universitatea, cu o vechime de 800 de ani, ar urma sa "vina pe piata cat mai curand posibil cu o emisiune pe termen lung de obligatiuni, in cazul in care conditiile din piata raman favorabile", potrivit unei recomandari a consiliului de supraveghere al universitatii.

Cambridge nu a mai vandut anterior obligatiuni pe piata, scrie NewsIn.

"O universitate precum Cambridge ar putea oferi aceeasi stabilitate pe termen lung a investitiei pe care o are o firma de utilitati", apreciaza seful filialei europene pentru strategie de credit al RBC Capital Markets din Londra, Simon Ballard.

Universitatile si colegiile din Marea Britanie nu sunt obisnuite sa stranga fonduri prin emisiuni de obligatiuni, in timp ce in SUA sau in alte tari europene, precum Spania, scolile sunt emitenti frecventi de astfel de titluri, arata datele Bloomberg. Totusi, in 1995, Universitatea Lancaster, din nord-vestul Marii Britanii, a plasat in piata obligatiuni de 35 milioane lire.

Valoarea inzestrarii financiare a universitatii din Cambridge era estimata la 4,1 miliarde lire sterline (6,6 miliarde dolari) in 2006, potrivit enciclopediei publice Wikipedia, citata de Bloomberg.

Universitatea, care-i numara printre fostii studenti pe economistul John Maynard Keynes si fizicianul Stephen Hawking, a obtinut 800 milioane lire in cadrul unui program de strangere de fonduri in valoare de 1 miliard lire, pentru aniversarea a 800 de ani de la infiintare, potrivit paginii sale de internet.

Cambrige isi asigura cea mai mare parte a bugetului din fonduri de la guvern, iar in cazul in care va emite obligatiuni, aceasta va constitui un avantaj la stabilirea ratingului, potrivit unui analist al Societe Generale, Ciaran O’Hagan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri