Propunere de interzicere prin lege a deficitelor bugetare in zona euro

Fostul ministru francez al Economiei, Thierry Breton, a declarat ca ar fi "indispensabil" sa fie inscrisa in Constitutia tarilor din zona euro interdictia de a prezenta bugete deficitare in Parlament, asa cum va fi cazul Germaniei din 2016.
Toate tarile din zona euro ar trebui sa adopte modelul din Germania, a spus Breton, pentru un post de radio, adica "sa interzica prin constitutie ca de la o anumita data sa prezinta parlamentului bugete deficitare", pentru a avea "o iesire coordonata din criza", potrivit agentiei de presa AFP, citata de NewsIn.

O noua dispozitie a Constituitiei germane, ce vizeaza limitarea indatorarii tarii, obliga Berlinul sa-si reduca deficitul din 2011 si sa-l restranga la circa 10 miliarde euro pe an pana in 2016, pentru a-l limita la 0,35% din produsul intern brut (PIB).

La inceputul lunii decembrie 2009, ministrul francez al bugetului, Eric Woerth, s-a declarat favorabil inscrierii unor masuri mai stricte privind deficitul si nivelul cheltuielilor publice intr-un act normativ "care sa aiba impact mai puternic decat o lege obisnuita".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri