Este a opta zi la rand de crestere a pretului petrolului, care este sustinut in prezent de mai multi factori. Astfel, statisticile au indicat o crestere a productiei manufacturiere din China, iar stocurile de combustibili din Statele Unite sunt asteptate sa scada, in contextul in care nord-estul tarii se confrunta cu o vreme deosebit de rece

De asemenea, orasele Beijing si Seul au fost afectate de cele mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.

"Petrolul a fost sustinut de un sir de statistici industriale favorabile din Statele Unite, China si India", a declarat Toby Hassall, analist in cadrul CWA Global Markets Pty. "Intreaga Emisfera Nordica a inregistrat o iarna foarte rece, ceea ce a sporit cererea de combustibil pentru incalzire si ar putea duce la o scadere a stocurilor", a completat el.

Pretul petrolului cu livrare in februarie a crescut cu 46 centi, la 81,97 dolari/baril. Luni, pretul barilului de petrol a avansat cu 2,7%, la 81,51 dolari/baril, dupa ce a atins in timpul sedintei nivelul de 81,68 dolari/baril, cel mai inalt nivel din 21 octombrie 2008.

Meteorologii estimeaza ca in nord-estul Statelor Unite se vor inregistra temperaturi sub media normala pana pe 17 ianuarie. Regiunea consuma aproape o cincime din cobustibilul pentru incalzire la nivel national.

Citeste care sunt estimarile Rompetrol pentru pretul unui baril de petrol in 2010.

Afla planurile celor mai mari jucatori din piata locala de energie pentru anul acesta.