Cel mai performant director de firma din lume

Presedintele grupului informatic american Apple, Steve Jobs, a fost declarat cel mai performant conducator de companie din lume de catre "Harvard Business Review", intr-un clasament care cuprinde cei mai buni 200 de sefi de companii pe plan mondial.
Jobs, care nu este neaparat cel mai bine platit conducator de companie, s-a situat in fruntea acestui clasament datorita performantelor foarte bune inregistrate de firma pe care o conduce.

Criteriile pentru realizarea acestui top au vizat rata rentabilitatii actiunii si performantele bursiere ale fiecarei companii. Cele 150 miliarde dolari castigate de Apple in capitalizarea bursiera de la sosirea lui Jobs in 1997 i-au adus cea mai inalta pozitie a podiumului, potrivit NewsIn.

Sase din primii zece clasati sunt din domeniul high-tech. Astfel, pe locul al doilea s-a clasat seful Samsung, Yun Jong-Yong. John Chambers, de la Cisco, a fost pe locul patru, Jeff Bezos, de la Amazon, pe locul sapte, Meg Whitman, ex-eBay, pe locul opt, iar Eric Schmidt, de la Google, s-a situat pe locul noua.

In primele 100 de locuri ale clasamentului facut de "Harvard Business Review" se afla doar o femeie, Meg Whitman, fosta sefa a eBay. Printre marii absenti se numara Carlos Ghosn (Renault-Nissan), Sergio Marchionne (Fiat) sau John Mack (Morgan Stanley).

Cititi mai multe cu privire la biografia lui Steve Jobs, copilul teribil al tehnologiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri