Comisia Europeana a decis sa dea in judecata tarile UE care au respins in decembrie cresterea automata a salariilor brute cu 3,7% prevazuta pentru acest an in cazul a 50.000 functionari ai institutiilor europene, motivand contextul economic dificil ce a impus reducerea salariilor functionarilor.
Presedintele CE, José Manuel Barroso (foto), si echipa sa de 26 de comisari europeni au considerat decizia ilegala si au decis deschiderea unui proces la Curtea Europeana de Justitie (CEJ), unde luarea unei decizii dureaza in medie 16 luni, potrivit NewsIn.

Afacerea este delicata, deoarece comisarii europeni si judecatorii CEJ - care sunt functionarii cei mai bine platiti din UE, cu salarii lunare de baza de circa 17.000 euro - sunt primii interesati de cresterea salariala. Salariile brute in institutiile europene pornesc de la 2.550 euro pe luna, carora li se adauga diverse alocatii.

Cresterea salariala anuala, propusa de CE, este reglementata prin legislatie, cel putin pana in 2012. Consiliul celor 27 de tari UE a decis in decembrie impartirea in doua a cresterii prevazute, limitand-o la 1,85% pentru functionari si persoanele angajate cu contract.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri