Potrivit acestuia, mobilizarea fondurilor din anul trecut a permis Frantei sa reziste mai bine in fata crizei decat vecinii sai. Devedjian a adaugat ca in acest an o mai mare atentie va fi acordata ocuparii, informeaza NewsIn.

"Bugetul alocat planului anticriza pentru doi ani va fi de 38,8 miliarde euro, dupa aprobarea bugetului pe 2010. 29 miliarde (euro) au fost deja cheltuite anul trecut, iar restul vor fi pentru 2010", a precizat Devedjian.

Acestor sume li se vor adauga alte fonduri deblocate in cadrul planurilor specifice de ajutorate a bancilor sau sectorului auto, de exemplu.

Previziunea de crestere economica a Frantei in acest an a fost imbunatatita si va fi prezentata pe 20 ianuarie, a mai spus Devedjian, care a avertizat, insa, ca inca nu s-a terminat criza.

"Principala noastra preocupare in prezent sunt locurile de munca. In 2010 (...) vom acorda 1,8 miliarde euro pentru politicile de ocupare (...) si 75% dintre eforturile consacrate ocuparii vor fi realizate in 2010", a mai spus ministrul.

In acest scop, vor fi luate mai multe masuri, printre care extinderea la 40 a numarului de sectoare de ocupare eligibile contractelor de tranzitie profesionala sau prelungirea primei la angajarea unui stagiar.

La inceputul lunii decembrie, presedintele francez Nicolas Sarkozy a prezentat un bilant pozitiv al planului de relansare, subliniind ca Franta a afisat "cea mai mica recesiune" dintre marile state europene.