De origine olandeza, Huijskes se va alatura OMV la 1 aprilie 2010, potrivit unui comunicat de presa emis de companie. Helmut Langanger va parasi compania la sfarsitul lunii septembrie 2010. Acesta din urma va implini varsta de 60 de ani si doreste – dupa cum s-a anuntat la 25 martie 2009 – sa isi incheie activitatea profesionala in cadrul OMV.

„Jaap Huijskes (foto) este un manager cu experienta internationala si cu un parcurs profesional impresionant in cadrul Royal Dutch Shell. Ne-a convins datorita abilitatilor sale tehnice si strategice, precum si datorita gradului ridicat de implicare si leadership", a declarat Peter Michaelis, presedintele Consiliului de Supraveghere.

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de OMV, grupul energetic lider in centura de crestere europeana.

OMV Romania are 89 de angajati si a creat aproximativ 2.000 de locuri de munca prin reteaua celor 77 de statii care reprezinta o cota de piata de 9% in sectorul distributiei de carburanti.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom, cea mai mare companie romaneasca, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4.552 milioane euro, EBITDA (venituri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) a fost de 969 milioane de euro.

Citeste care sunt planurile Petrom pentru anul acesta de criza.