Gigantul american din domeniul aluminiului Alcoa a anuntat ca va trimite in somaj tehnic cei 740 de salariati de la doua uzine pe care le are in Italia si va opri productia, dat fiind ca nu a gasit o solutie comuna cu autoritatile pentru reducerea pretului la energie, relateaza AFP.

"Chiar daca au fost facute unele progrese nu a fost posibil sa gasim o solutie. La preturile actuale ale electricitatii uzinele italiene ale Alcoa pierd intre 5 si 8 milioane euro pe luna. Din cauza acestor pierderi, grupul nu isi mai poate permite sa functioneze in asteptarea unei solutii pe termen lung", a explicat grupul intr-un comunicat publicat in Italia, potrivit NewsIn.

Alcoa, care a acceptat la finalul lunii noiembrie sa amane trimiterea in somaj tehnic a salariatilor de la cele doua uzine va incepe acest proces pe 11 ianuarie. Masura va viza circa 600 salariati directi ai Alcoa de la uzina din Sardinia, precum si 140 de la Fusina. De asemenea, va avea efect indirect asupra a circa 1.000 de salariati ai companiilor subcontractoare ale Alcoa.

Dupa anuntarea deciziei grupului, salariatii din Sardinia au blocat intrarea in uzina, potrivit agentiei italiene Ansa.

Alcoa a anuntat suspendarea productiei de la cele doua uzine, dupa decizia din 19 noiembrie a Bruxelles-ului, care i-a cerut sa ramburseze mai multe sute de milioane de euro din subventiile acordate din 2006 la pretul electricitatii. Grupul a facut apel impotriva acestei sanctiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Alro se imprumuta de la Raiffeisen pentru a plati un credit de la BERD