Heineken, la cumparaturi pe piata de bere din Mexic

Heineken a anuntat luni preluarea divizia de bere a grupului mexican FEMSA, printr-o tranzactie exclusiv in actiuni in valoare de 3,8 miliarde euro, ce va permite grupului olandez sa ocupe cote de piata importante in Mexic si Brazilia.
Heineken a precizat, intr-un comunicat, ca valoarea totala a operatiunii, tinand cont de alte angajamente si datorii, este de 5,3 miliarde euro. Tranzactia urmeaza sa se finalizeze in al doilea trimestru din acest an, transmite Bloomberg, potrivit NewsIn.

La finalul tranzactiei, FEMSA (Fomento Economico Mexicano SAB) va detine interese economice de 20% in cadrul grupului Heineken si va avea dreptul sa numeasca doi membri neexecutivi in consiliul de supraveghere al grupului olandez.

Heineken mizeaza pe economii anuale la nivelul costurilor de 150 milioane euro pana in 2013, in urma sinergiilor la nivel de grup datorate fuziunii, si estimeaza ca profitul pe actiune va fi influentat pozitiv in doi ani.

Grupul olandez va emite 86 milioane de noi actiuni ce vor fi preluate de FEMSA si ii va acorda alte 29 milioane de actiuni deja existente in cel mult cinci ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fosta catedrală creştină Sfânta Sofia din Istanbul devine moschee
Setari Cookie-uri