Ungaria ar putea adera la zona euro in urmatorii patru ani, daca noul guvern format dupa alegerile ce vor avea loc in luna aprilie va mentine politica fiscala austera instaurata de actualul cabinet.
"Daca Ungaria va ramane pe aceasta cale, daca vom putea mentine deficitul bugetar la un nivel atat de mic, atunci vom fi prima dintre tarile din regiune - Polonia, Cehia si Ungaria - care va trece la euro", a declarat Gordon Bajnai, premierul Ungariei, la televiziunea publica din Ungaria, potrivit agentiei NewsIn.

"Daca pastram aceasta cale, vom putea trece la euro in urmatorii patru ani", a adaugat el.

Tara a ratat unele obiective de aderare stabilite in trecut si nu intruneste in prezent niciunul dintre criteriile de aderare. De asemenea, nu are o tinta oficiala de aderare la ERM-2 sau la zona euro. Potrivit ultimelor sondaje, analistii se asteapta ca Ungaria sa treaca la euro in 2014.

"Putem trece aderarea la zona euro in agenda, daca se va ajunge la un acord politic in ceea ce priveste cea mai elementara intrebare, politica economica pe care trebuie sa o urmam", a afirmat Bajnai.

In luna aprilie sunt programate alegerile generale din Ungaria, iar opozitia, reprezentata de partidul de centru-dreapta Fidesz, pare favorit in fata actualei guvernari socialiste.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
ONU: Vaccinul împotriva COVID-19 va trebui considerat un "bun public global"
Setari Cookie-uri