"La solicitarea autoritatilor grecesti, o echipa a Fondului Monetar International va vizita Atena incepand din 12 ianuarie pentru circa o saptamana pentru a analiza posibilitatile de asisitenta tehnica din partea FMI in urmatoarele luni in legatura cu reforma pensiilor, politica fiscala, administrarea taxelor si gestiunea bugetara", a declarat un purtator de cuvant al FMI, intr-un comunicat.

Misiunea are loc "in contextul supravegherii obisnuite pe care FMI o acorda membrilor sai", potrivit comunicatului, citat de NewsIn.

Guvernul premierului George Papandreou a anuntat un program economic de reforma, incercand sa convinga Comisia Europeana si investitorii ca poate sa limiteze deficitul public, ajuns la 12,7% din produsul intern brut (PIB) in 2009, cel mai inalt nivel din UE.

Papandreou a dat asigurari ca deficitul va cobori in acest an la 8,7% din PIB si la cel mult 3% in 2012, cu un an mai devreme decat intentiona anterior.

Grecia a respins, insa, speculatiile din presa in legatura cu necesitatea unui eventual plan de salvare pentru a face fata deficitului, iar directorul adjunct al FMI, John Lipsky, a afirmat saptamana trecuta ca Grecia este un membru al FMI "in situatie buna".