Este vorba de a treia - si ultima - estimare a bancii centrale a Fratei - pentru evolutia economiei din ultimul trimestru al anului trecut. Datele finale vor fi publicate pe 12 februarie, anunta NewsIn.

Economia franceza a raportat ritmuri de crestere de cate 0,3% in trimestrele doi si trei din 2009, dupa cinci trimestre consecutive de contractie. Ancheta de conjunctura a bancii centrale franceze, publicate marti, face referire la stabilizarea activitatii din industrie in decembrie, dupa o crestere in luna anterioara, si o crestere a serviciilor.

Indicatorul increderii din sectorul industrial a crescut cu 2 puncte fata de noiembrie, la 101 puncte, un avans similar fiind inregistrat si in servicii, pana la 88 puncte. Indicatorul privind industria, care cazuse sub 70 puncte in perioada crizei, revine astfel la nivelul de 100 puncte, care a constituit media sa istorica din 1981.

"Activitatea industriala pare stabila in decembrie, cresterea observata in industria bunurilor de larg consum si agro-alimentara compensand declinul usor inregistrat in alte sectoare mari, Rata de utilizare a capacitatilor din industrie a scazut usor in decembrie la 72,1% de la 72,9% in noiembrie, potrivit datelor revizuite. (...) Stocurile de produse finite sunt la nivelul dorit", a mai precizat banca centrala a Frantei.

"Prognozele indica o crestere moderata a activitatii in lunile urmatoare", a mai aratat institutia.