Incasarile din ultimele trei luni ale anului au scazut pana la 19,4 miliarde de euro de la cele 20,1 miliarde de euro raportate in perioada similara a lui 2008, rezultatele pentru intregul an fiind “in linie cu asteptarile la nivel de piata”, potrivit informatiilor Metro, citate de Bloomberg.

Retailerul german obtine circa 25% din veniturile globale din vanzarile realizate in estul Europei, unde opereaza magazine in 12 tari. “Ne asteptam, si anul acesta, la un context macroeconomic dificil”, a declarat Eckhard Cordes (foto), CEO al Metro.

Compania isi va spori investitiile in 2010 pana la un nivel de 1,9 miliarde de euro fata de cei 1,6 miliarde de euro alocate in anul precedent. In 2009, Metro a finalizat anul trecut cu un total de 2.127 de unitati.

Metro AG este prezent in Romania prin diviziile Metro Cash&Carry si lantul de hipermarketuri Real. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti.

Astazi, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie: in Bucuresti - 4 centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate 2 centre si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.

In 2008, Real Hypermarket Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 638 de milioane de euro, in crestere cu 92% fata de anul precedent, pe fondul extinderii retelei cu sase noi magazine.

Abul trecut, retailerul german a mai deschis alte trei magazine Real, reteua numarand in prezent 24 de magazine in Bucuresti si in alte orase importante ale tarii - patru in Timisoara, trei in Bucuresti, cate doua in Constanta si Oradea si cate unul in Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj, Craiova, Deva, Galati, Pitesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Tg. Mures.

Afla cati bani vrea sa faca Metro din produsele marca proprie.