Grupul american Kraft doreste sa preia Cadbury pentru 10,5 miliarde lire sterline (11,7 miliarde euro). In documentul final in care isi prezinta pozitia, Cadbury califica pretul oferit drept "derizoriu". Producatorul britanic estimeaza ca valoarea sa intrinseca a crescut de la prezentarea ofertei initiale a Kraft.

"Performanta noastra din 2009 a fost memorabila. Am avut un ritm bun de crestere a cifrei de afaceri, in pofida conditiilor economice care s-au dovedit cele mai dificile din ultimii 80 de ani", a declarat directorul general al Cadbury, Todd Stitzer (foto), citat de NewsIn.

Cadbury se apara de la inceputul lunii septembrie 2009 impotriva ofertei Kraft, care este platibila in numerar si actiuni.

Cadbury a anuntat cresterea dividendului cu 10% fata de cel acordat anul anterior.

"Oferta Kraft este si mai putin interesanta in prezent decat era atunci cand Kraft a facut oferta oficiala in decembrie. Nu lasati Kraft sa va fure compania, prin intermediul ofertei sale derizorii", a spus actionarilor presedintele Cadbury, Roger Carr.

In schimb, Warren Buffet, actionarul principal al Kraft, a atentionat saptamana trecuta grupul american sa nu plateasca prea mult pentru preluarea Cadbury.

Carr si Stitzer estimeaza ca pot atinge obiectivele pe termen lung ale Cadbury, respectiv o crestere anuala a vanzarilor cu rate cuprinse intre 5% si 7%, incepand din 2010.