Cel mai mare producator de aluminiu din SUA: Pierderi peste asteptari

Alcoa, cel mai mare producator de aluminiu din Statele Unite, a afisat pierderi peste estimari pentru al patrulea trimestru, in contextul in care compania a avut de suportat costuri mai mari la energie.
Pierderea neta a fost de 277 milioane dolari, sau 28 centi/actiune, cu mult sub nivelul din aceeasi perioada a anului precedent, cand pierderea neta a fost de 1,19 miliarde dolari, sau 1,49 dolari/actiune. Vanzarile au scazut cu 4,5%, la 5,43 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

Rezultatele au fost afectate de cresterea preturilor la energie si de deprecierea dolarului fata de euro si de realul brazilian.

Productia primara de aluminiu a crescut cu 1,8% fata de trimestrul precedent, la 897.000 tone, iar compania a anuntat ca a cumparat din piata alte 270.000 tone, pentru a-si respecta angajamentele.

"Acest trimestru a fost dezamagitor, in special in ceea ce priveste costurile energiei si nevoia de a cumpara aluminiu de pe piata", a declarat
John Stephenson, analist in cadrul First Asset Investment Management.

Directorul executiv Klaus Kleinfeld a decis sa disponibilizeze circa 21.500 de angajati in perioada iunie 2008 - decembrie 2009, in contextul in care crize economica internationala a redus cererea de aluminiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri