Numarul americanilor care au completat cereri initiale de somaj in ultimele patru saptamani a scazut la cel mai mic nivel din august 2008, ceea ce arata ca firmele fac mai putine disponibilizari, in contextul ameliorarii economiei.

Media ultimelor patru saptamani a scazut saptamana trecuta la 440.750 cereri, de la 449.750 anterior, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul cererilor initiale de ajutor de somaj a crescut, insa, cu 11.000 in saptamana ce s-a incheiat la 9 ianuarie, pana la 444.000.

Economistii se asteptau ca numarul cererilor sa creasca la doar 437.000, de la nivelul de 434.000 din saptamana anterioara, potrivit unui sondaj Bloomberg, citat de NewsIn.

Fabricile majoreaza productia si companiile incetinesc ritmul disponibilizarilor, in contextul in care economia revine din cea mai grava recesiune din ultimele decenii. Un declin neasteptat al fortei de munca in luna anterioara arata ca firmele ezita sa faca noi angajari inainte de revenirea cererii.

"Piata muncii evolueaza in directia potivita. Perspectivele pietei muncii depind inca de increderea in economie. Companiile par sa fie foarte, foarte prudente", a declarat Ryan Sweet, economist in cadrul Moody’s.

Numarul celor care beneficiaza de ajutoare de somaj a scazut la cel mai mic nivel din 10 ianuarie 2009, iar numarul celor care au solicitat prelungirea ajutoarelor a scazut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si