Economia Frantei va creste in 2010 cu 1,4%, mai mult decat se estima anterior, ca urmare a imbunatatirii mediului international si a cererii externe, a anuntat ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, citata de AFP.

"Situatia economiei franceze s-a imbunatatit la finalul lui 2009. Previziunile noastre pentru inceputul lui 2010 s-au imbunatatit, de asemenea, mediul international si cererea de produse franceze fiind mai bune", a precizat Lagarde, pentru a explica aceasta noua prognoza. "Este aproape o dublare a estimarii anterioare", a mai spus ministrul francez.

Bugetul pe 2010, adoptat in decembrie de Parlament, se bazeaza pe o previziune de crestere a produsului intern brut al Frantei cu 0,75%, potrivit NewsIn.

Fondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit, de asemenea, previziunea de crestere pentru Franta in 2010, estimand ca aceasta va fi cuprinsa intre 1% si 2%. In octombrie, FMI estima o crestere economica de 0,9% pentru Franta.

Pentru 2009, autoritatile iau in calcul o scadere a PIB de 2,25%, ca urmare a efectelor crizei mondiale asupra activitatilor la finalul lui 2008 si inceputul lui 2009. Insa presedintele Nicolas Sarkozy estima, in decembrie, ca recesiunea ar putea fi mai mica decat se anticipa, cu un declin al PIB intre 2% si 2,1%.

Guvernul Germaniei si-a imbunatatit, de asemenea, prognoza de crestere economica pentru acest an la 1,5%, de la 1,2% anterior, potrivit Der Spiegel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si