Spania, care asigura presedintia UE, a anuntat ca se va lupta pentru mentinerea unei Politici Agricole Comune (PAC) puternice si a unei politici a pescuitului care sa permita asigurarea unui nivel de venit demn in acest sector.
In centrul prioritatilor presedintiei spaniole figureaza reforma PAC si cea a politicii europene a pescuitului, a subliniat ministrul spaniol Elena Espinosa, la Bruxelles.

Spania este in favoarea mentinerii unui "PAC puternic" in bugetul european, pentru ca aceasta politica "reprezinta o valoare adaugata comunitara" ce nu poate fi negata, a subliniat ministrul agriculturii, in cursul unei reuniuni cu omologii sau europeni la Bruxelles, potrivit NewsIn.

"Sub egida presedintiei spaniole, credem ca este necesar atat sa dezbatem, cat si sa reflectam la mentinerea instrumentelor europene comune de gestionare a pietelor, de gestionare a crizei, pentru a face fata viitorului PAC", a precizat Espinosa.

O alta prioritate a spaniolilor in materie de agricultura va fi "consolidarea rolului femeii in lumea rurala", afectata de "imbatranire si masculinizare", din cauza migrarii femeilor catre mediile urbane, a precizat ea.

Spania intentioneaza sa depuna eforturi pentru constientizarea rolului femeii, care ramane major, in pofida "participarii slabe in procesele decizionale", a afirmat ministrul.

In ceea ce priveste pescuitul, "viitoarea politica comuna va trebui sa asigure durabilitatea pescuitului si, in acelasi timp, un nivel de venit demn pentru pescari", a spus Elena Espinosa.

Romanul Dacian Ciolos a primit saptamana trecuta avizul favorabil al Comisiei pentru agricultura a PE pentru a deveni comisar european pentru agricultura. El si-a luat angajamentul, in timpul audierii de vineri, sa depuna eforturi pentru o PAC puternica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri