Fitch: Companiile din pietele emergente risca o retrogradare a ratingurilor

Fitch Ratings a anuntat ca riscurile ce persista in Europa, Orientul Mijlociu si in Africa (EMEA) nu trebuie subestimate, acestea putand avea un impact negativ asupra companiilor din pietele emergente.
Desi nu reprezinta scenariile principale luate in calcul de Fitch, o recesiune in forma de 'W' sau chiar o stagnare in pietele emergente ar putea afecta titlurile de imprumut emise de companii, scrie NewsIn.

Actualele estimari reflecta o revenire lenta, insa reala in 2010 si o accelerare a acestui proces in 2011. Fragilitatea acestei reveniri este indicata de faptul ca, in prezent, 43% dintre emitentii din pietele emergente evaluati de Fitch au fie o perspectiva de rating negativa, fie sunt plasati sub supraveghere cu perspectiva negativa.

Raportul special intocmit de Fitch pentru perspectivele pietelor emergente din EMEA in 2010, publicat pe 16 decembrie, a rezumat perspectivele ratingurilor din regiune. Agentia considera ca ratingurile vor inregistra o stabilizare. Cu toate acestea, avand in vedere nesiguranta legata de sustenabilitatea revenirii economice, agentia subliniaza ca tendinta negativa a ratingurilor se va mentine sau se va accentua, in cazul in care regiunea va inregistra o revenire slaba, fara o ameliorare a generarii de capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri