Ministrii de finante din zona euro (Euroland) vor vota in februarie succesorul vicepresedintelui Bancii Centrale Europene (BCE), Lucas Papademos, urmand ca pana atunci sa fie clarificate unele probleme procedurale, scrie Bloomberg.

"Sunt trei candidati, ceea ce nu a fost cazul in trecut. Nu putem exclude o situatie in care doi candidati ar avea acelasi numar de voturi. Asteptam ca un reprezentant de la departamentul juridic sa clarifice situatia", a spus Jean-Claude Juncker, presedintele grupului ministrilor de finante din zona euro (Eurogroup), informeaza NewsIn.

Cei trei candidati pentru postul de vicepresedinte al BCE sunt guvernatorul bancii centrale a Luxemburgului, Yves Mersch, cel al bancii centrale din Portugalia, Vitor Constancio, si presedintele comitetului de supraveghere bancara al BCE, Peter Praet.

Urmatoarea intalnire a grupului ministrilor din zona euro este programata pentru 15 februarie, iar alegerea ar urma fi ratificata pe 25-26 martie.
Juncker a spus luni ca o discutie privind succesorul actualului presedinte al BCE, Jean-Claude Trichet, este "prematura".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Presedintele CE, despre incalcarile statului de drept in UE