Banca americana Citigroup, detinuta de stat in proportie de 27%, a afisat o pierdere de 7,6 miliarde dolari pentru al patrulea trimestru din 2009, in urma costurilor pentru rambursarea datoriilor fata de stat, relateaza Bloomberg.
Pierderea trimestriala de 33 centi/actiune a fost mai mica decat cea de 17,3 miliarde dolari, sau 3,40 dolari/actiune inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Citigroup intr-un comunicat. Analistii estimau o pierdere trimestriala de 30 centi/actiune, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Veniturile au scazut cu 4,3%, la 5,41 miliarde dolari.

Banca a fost nevoita sa inregistreze costuri inainte de impozitare de 8 miliarde dolari la rambursarea unei datorii de 20 miliarde dolari, pentru a se retrage din programul de salvare a bancilor initiat de guvernul american si pentru a nu ramane in urma bancilor concurente. Statul detine inca actiuni Citigroup in valoare de 7,7 miliarde dolari.

Directorul executiv al bancii, Vikram Pandit, nu a reusit sa o aduca pe profit in al doilea an de la numirea in functie.

"Au fost doi ani foarte dificili. Au incheiat probabil majorarile de capital, iar investitorii vor sa vada care este potentialul de castiguri", a declarat William Fitzpatrick, analist in cadrul Optique Capital Management.

"Am facut progrese enorme in 2009", a declarat Pandit intr-un comunicat. "Era responsabilitatea noastra sa ne punem afacerile in ordine. Am imbunatatit considerabil capitalul Citi, am redus dimensiunile si aria de activitate a companiei si am revenit asupra strategiei de afaceri, pentru a profita de reteaua mondiala fara egal de care dispunem", a completat el.

Pierderile afisate de Citigroup in al patrulea trimestru contrasteaza cu castigurile afisate de JPMorgan Chase, ce a inregistrat un profit net de 3,28 miliarde dolari, de patru ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri