Top 5 cei mai buni angajatori din lume

Compania furnizoare de servicii software si informatii SAS, cu afaceri de 2,3 miliarde de dolari, ocupa primul loc in topul celor mai buni angajatori ai anului 2009, intocmit de revista Fortune.
Prezenta in topul Fortune de 13 ani, cu peste 11 000 de angajati la nivel mondial, SAS pune la dispozitia angajatilor numeroase pachete extrasalariale, care cuprind 410 dolari pentru ingrijirea copiilor, o acoperire a asigurarii medicale de pana la 90%, sala proprie de fitness, bazin de inot si tabara de vara pentru copii.

Locul second in top este ocupat de compania de brokeraj si investitii financiare Edward Jones, cu o cifra de afaceri de 3,8 miliarde de dolari in 2008. Compania este faimoasa prin politica sa corporatista care a ferit business-ul de disponibilizarea chiar si a unui singur angajat, din cele peste 12 000 de birouri din toata lumea.

Retailerul Wegmans Food Markets, prezent numai pe continentul american, cu 33 000 de angajati si o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de dolari in 2008, se claseaza pe locul trei. Urmatoarul in top este Google, care planuieste sa adauge cateva mii de angajati in organigrama, in anul 2010.

Top cinci cele mai bune companii este completat de lantul de magazine Nugget, cunoscut pentru cardurile cu reducere de 10% pentru cumparaturi de peste 500 de dolari, per angajat.

Vezi ierarhia completa in Top 100 angajatori din SUA


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri