Bilantul victimelor cutremurului care la 12 ianuarie a devastat Haiti a crescut, ajungand la 112.226 de morti si 194.000 de raniti, potrivit cifrelor furnizate sambata de Ministerul haitian de Interne, transmite AFP, potrivit 9AM.

Un precedent bilant, care data de vineri, indica 111.499 de morti si 190.000 de raniti. "Pagubele sunt catastrofale", a declarat ministerul intr-un comunicat in care mai anunta ca un milion de oameni au ramas fara adapost.

Potrivit acestui nou bilant, jumatate dintre case sunt distruse in capitala Port-au-Prince, la Jacmel si la Léogane, cele trei orase cel mai puternic afectate de seism.

"Cel putin 23 de centre medicale private s-au prabusit, iar scolile, bancile, industria si comertul sunt foarte afectate", a adaugat Ministerul de Interne.

Americanii au evocat un bilant de 150.000 pana la 200.000 de morti, dar generalul Ken Keen, care conduce forta speciala americana din Haiti, a precizat ca este doar "o ipoteza de lucru".

Natiunile Unite au estimat ca in total trei milioane de persoane au fost afectate de acest seism care a avut magnitudinea de moment 7 si s-a produs la mica adancime.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Daunele materiale provocate de dezastrele naturale in 2016