Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a revendicat atentatul ratat asupra unui avion de linie american, comis in ziua de Craciun, si a amenintat Statele Unite cu noi atacuri, daca Washingtonul va continua sa sustina Israelul, potrivit unui mesaj audio transmis astazi de al-Jazeera, informeaza AFP, citat de 9AM.
"Din partea lui Osama (foto) catre Obama: mesajul transmis de eroul Umar Faruk (Abdulmutallab, autorul tentativei de atentat - n.r.) confirma mesajele precedente transmise de eroii de la 11 septembrie si de cei care le-au urmat", afirma liderul al-Qaida in scurta inregistrare audio difuzata de canalul al-Jazeera.

"Atacurile noastre impotriva voastra vor continua atat timp cat va continua sprijinul vostru pentru israelieni", a mai spus ben Laden, adresandu-se Statelor Unite. El a afirmat ca "Statele Unite nu vor sti ce inseamna siguranta pana cand aceasta nu va fi instituita in Palestina".

"Este nedrept sa aveti o viata linistita cand fratii nostri din Gaza traiesc in cele mai rele conditii", adauga ben Laden.

Aceasta revendicare din partea lui Osama ben Laden intervine la aproape o luna dupa tentativa ratata de atentat a nigerianului Umar Faruk Abdulmutallab, care la 25 decembrie 2009 a incercat sa arunce in aer cursa dintre Amsterdam si Detroit.

Este primul mesaj din partea liderului al-Qaida dupa 29 septembrie 2009. Al-Qaida din Peninsula Arabica, care s-a nascut prin fuziunea aripilor saudita si yemenita ale organizatiei, revendicase la 28 decembrie tentativa de atentat a nigerianului. Acesta sustine ca a fost antrenat in Yemen pentru actiunea sa terorista.

Osama ben Laden ameninta SUA: Atacurile vor continua

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a declarat ca va continua atacurile impotriva SUA "atat timp cat ele ii vor sustine pe israelieni", potrivit unui mesaj audio difuzat de Al Jazeera, relateaza AFP.

"Statele Unite nu vor cunoaste siguranta, inainte ca ea sa fie stabilita in Palestina", a spus el.

"Atacurile noastre vor continua atat timp cat voi veti contnua sa ii sustineti pe israelieni", a subliniat liderul terorist, adresandu-se SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri