"Din partea lui Osama (foto) catre Obama: mesajul transmis de eroul Umar Faruk (Abdulmutallab, autorul tentativei de atentat - n.r.) confirma mesajele precedente transmise de eroii de la 11 septembrie si de cei care le-au urmat", afirma liderul al-Qaida in scurta inregistrare audio difuzata de canalul al-Jazeera.

"Atacurile noastre impotriva voastra vor continua atat timp cat va continua sprijinul vostru pentru israelieni", a mai spus ben Laden, adresandu-se Statelor Unite. El a afirmat ca "Statele Unite nu vor sti ce inseamna siguranta pana cand aceasta nu va fi instituita in Palestina".

"Este nedrept sa aveti o viata linistita cand fratii nostri din Gaza traiesc in cele mai rele conditii", adauga ben Laden.

Aceasta revendicare din partea lui Osama ben Laden intervine la aproape o luna dupa tentativa ratata de atentat a nigerianului Umar Faruk Abdulmutallab, care la 25 decembrie 2009 a incercat sa arunce in aer cursa dintre Amsterdam si Detroit.

Este primul mesaj din partea liderului al-Qaida dupa 29 septembrie 2009. Al-Qaida din Peninsula Arabica, care s-a nascut prin fuziunea aripilor saudita si yemenita ale organizatiei, revendicase la 28 decembrie tentativa de atentat a nigerianului. Acesta sustine ca a fost antrenat in Yemen pentru actiunea sa terorista.

Osama ben Laden ameninta SUA: Atacurile vor continua

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a declarat ca va continua atacurile impotriva SUA "atat timp cat ele ii vor sustine pe israelieni", potrivit unui mesaj audio difuzat de Al Jazeera, relateaza AFP.

"Statele Unite nu vor cunoaste siguranta, inainte ca ea sa fie stabilita in Palestina", a spus el.

"Atacurile noastre vor continua atat timp cat voi veti contnua sa ii sustineti pe israelieni", a subliniat liderul terorist, adresandu-se SUA.