Oficialii Comisiei Europene (CE) sunt din ce in ce mai ingrijorati ca deficitele bugetare tot mai mari ale unor state din zona euro ar putea afecta uniunea monetara, potrivit revistei germane Der Spiegel, care citeaza un raport in lucru al Directoratului General pentru Economie si Finante.
Potrivit raportului, oficialii CE considera ca dezechilibrele tot mai severe ar putea genera riscuri care sa ameninte moneda euro, scrie Mediafax.

"Dezechilibrele slabesc increderea in euro si pun in pericol coeziunea uniunii monetare", se spune in document, care va fi prezentat ministrilor de Finante ai statelor din zona euro, potrivit Der Spiegel.

In continuare, raportul aflat inca in lucru subliniaza diferenta de competitivitate dintre statele zonei euro drept un factor care ameninta intregul grup de tari.

Juergen Stark, membru in boardul executiv al Bancii Centrale Europene, a declarat intr-un interviu publicat sambata ca state precum Grecia, care se lupta cu deficite uriase, trebuie de asemenea sa-si reformeze economia pentru a-si spori competitivitatea.

"State precum Grecia trebuie nu numai sa-si aduca deficitele sub control, ci si sa aplice o reorientare fundamentala a politicii economice", a aratat el intr-un interviu acordat ziarului Die Welt am Sonntag.

Raportul CE obtinut de Der Spiegel arata ca expertii sunt ingrijorati in special de situatia Spaniei, Greciei si Irlandei, deoarece au acumulat in trecut deficite de cont curent ridicate, finantandu-se prin credite ieftine.

"Combinatia dintre scaderea competitivitatii si acumularea excesiva de datorii de stat este alarmanta", se spune in document.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri