"Suntem foarte increzatori ca presedintele Fed, Ben Bernanke, va fi confirmat de Senat pentru un nou mandat", au declarat presedintele comisiei, democratul Christopher Dodd, si principalul reprezentant al republicanilor, Judd Gregg, potrivit NewsIn.

"Bernanke a facut o treaba excelenta prin felul in care a raspuns uneia dintre cele mai grave crize financiare cu care s-a confruntat vreodata tara. Sustinem nominalizarea acestuia, pentru ca este un bun conducator al Federal Reserve, in aceste momente de revenire economica", au adaugat ei intr-un comunicat comun.

Mandatul de patru ani al lui Ben Bernanke, ce a fost numit in aceasta functie de fostul presedinte american, George W. Bush, expira pe 31 ianuarie. El a fost propus din nou de presedintele Barack Obama, insa necesita aprobarea Senatului.

Votul Senatului parea nesigur la sfarsitul saptamanii, in conditiile in care doi senatori ce apartin majoritatii democrate, Barbara Boxer si Russ Feingold, au anuntat vineri ca nu sustin numirea lui Ben Bernanke pentru un nou mandat in fruntea bancii centrale.

Nesiguranta legata de acordarea lui Bernanke a unui nou mandat la conducerea Fed a contribuit la declinul burselor americane.