Tarile din zona euro "exercita numeroase presiuni" asupra autoritatilor de la Atena, pentru a pune in ordine finantele publice, a subliniat Nowotny, care este presedinte al bancii centrale a Austriei, intr-un interviu pentru Financial Times, scrie NewsIn.

Insa impactul Greciei asupra economiei europene nu trebuie sa fie supraestimat, a subliniat acesta. "Este vorba mai mult de o problema de principii. Este important, in acest caz, ca regulile jocului sa fie respectate", a adaugat Nowotny.

Criza bugetara din Grecia a alimentat o serie de temeri legate de stabilitatea zonei euro, ce traverseaza cea mai grava criza de la aparitia sa, in urma cu 11 ani.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat, de asemenea, ca Grecia, ca si alte tari europene aflate in dificultate, trebuie "sa faca tot posibilul pentru reinstaurarea ordinii bugetare".

La randul sau, ministrul grec de finante, Georges Papaconstantinou, a exclus din nou categoric iesirea tarii din zona euro, in cadrul unui interviu acordat publicatiei germane Die Welt.