Impactul crizei bugetare din Grecia, ce provoaca temeri legate de stabilitatea zonei euro, nu trebuie sa fie supraestimat, a declarat Ewald Nowotny, oficial al Bancii Centrale Europene (BCE).
Tarile din zona euro "exercita numeroase presiuni" asupra autoritatilor de la Atena, pentru a pune in ordine finantele publice, a subliniat Nowotny, care este presedinte al bancii centrale a Austriei, intr-un interviu pentru Financial Times, scrie NewsIn.

Insa impactul Greciei asupra economiei europene nu trebuie sa fie supraestimat, a subliniat acesta. "Este vorba mai mult de o problema de principii. Este important, in acest caz, ca regulile jocului sa fie respectate", a adaugat Nowotny.

Criza bugetara din Grecia a alimentat o serie de temeri legate de stabilitatea zonei euro, ce traverseaza cea mai grava criza de la aparitia sa, in urma cu 11 ani.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat, de asemenea, ca Grecia, ca si alte tari europene aflate in dificultate, trebuie "sa faca tot posibilul pentru reinstaurarea ordinii bugetare".

La randul sau, ministrul grec de finante, Georges Papaconstantinou, a exclus din nou categoric iesirea tarii din zona euro, in cadrul unui interviu acordat publicatiei germane Die Welt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri