Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, s-a intalnit, la sediul institutiei, cu Anastassios Bougas, seful unitatii pentru Romania din cadrul Directiei Generale pentru Politici Regionale a Comisiei Europene, informeaza NewsIn.

"Stadiul implementarii proiectelor de pe Axa 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere a figurat pe agenda discutiilor dintre cei doi responsabili, ministrul Elena Udrea subliniind ca acest domeniu va beneficia de o atentie deosebita in acest an, ea avand deja o serie de discutii cu cei responsabili pe acest subiect. De asemenea, Anastassios Bougas si-a manifestat ingrijorarea fata de posibilitatea autoritatilor locale a asigura partea lor de finantare pentru implementarea proiectelor, precum si faptul ca blocajul de pe piata bancara impiedica beneficiarii sa acceada la creditele care i-ar putea ajuta in cofinantare", se precizeaza in comunicatul trimis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Ministrul Elena Udrea a declarat ca principalul sau obiectiv este accesarea fondurilor europene disponibile, iar in ceea ce priveste dezvoltarea regionala, aceasta trebuie sa plece de la resursele existente in turism.

“Trebuie sa fim creativi pentru a gasi solutii la problemele aparute, mai ales la dificultatile autoritatilor locale de a asigura cofinantarea proiectelor, insa in limitele impuse de Fondul Monetar International”, a precizat Elena Udrea.