Compania farmaceutica AstraZeneca a anuntat ca va disponibiliza mai mult de 8.000 de angajati din intreaga lume in urmatorii patru ani dupa ce brevetul pentru mai multe medicamente a expirat, scrie TimesOnline.

Grupul britanic deja a disponibilizat 12.600 de angajati intr-un amplu program de restructurare ce a avut loc intre 2007 si 2009.

AstraZeneca a anuntat ca alte 8.000 de posturi vor fi "afectate" de un alt program de restructurare, ce va incepe in acest an si se va incheia in 2014, si va reduce reduceri anuale de costuri de 1,9 miliarde dolari.

Posturile a aproximativ 3.500 de angajati care lucreaza in cercetare si dezvoltare vor fi afectate de disponibilizari.

David Brennan, directorul executiv al AstraZeneca a declarat ca datorita majoritatii angajatilor care sunt in Marea Britanie, America si Suedia, este posibil ca in aceste tari sa aiba loc cele mai mari disponibilizari. Reducerea numarului de angajati va determina AstraZeneca sa mute diviziile de cercetare si dezvoltare catre alte companii.

Compania a anuntat ca profitul din trimestrul al patrulea a crescut cu 24% la 1,55 miliarde dolari fata de 1,25 miliarde dolari cat era in 2008. Vanzarile au crescut cu 9% la 8,19 miliarde dolari datorita vanzarilor vaccinului H1N1 si a fluctuatiilor ratelor de schimb.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri