Asiguratorul olandez Aegon a anuntat ca isi vinde subsidiara de asigurari funerare din Olanda pentru 212 milioane euro unei firme olandeze de investitii, ca urmare a revizuirii afacerilor.

Operatiunea face parte din strategia grupului Aegon de restructurare a afacerilor pe plan mondial, lansata in iunie 2008, care se concentreaza mai mult pe portofoliul de produse din Olanda, informeaza NewsIn.

Vanzarea subsidiarei de asigurari funerare ar permite Aegon o concentrare mai mare asupra afacerilor de asigurari generale si de viata, pensii, economii si investitii, a declarat Marco Keim, membru al consiliului de administratie, responsabil pentru Olanda.

Subsidiara de asigurari de inmormantare a Aegon este una dintre cele mai mari din Olanda. Afacerea a demarat la jumatatea secolului XIX, cand predecesorii companiei incheiau asigurari pentru clientii care doreau o inmormantare decenta pentru ei si pentru membrii familiei. In 2009, compania a inregistrat prime brute subscrise de aproximativ 70 milioane euro.

Pe piata romaneasca, Aegon activeaza prin doua divizii: Aegon Asigurari de Viata si Aegon Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (fostul BT Aegon), ultima pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Grupul de asigurari a inregistrat un profit net de 145 milioane euro in al treilea trimestru, dupa ce in perioada similara inregistra pierderi de 329 milioane euro.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Aegon tinteste subscrieri de 90 MIL. lei pana la finele anului