Acordul semnat cu Fondul Monetar International a fost si este unica solutie pentru R. Moldova de a nu se prabusi total, a declarat premierul Vlad Filat, relateaza Jurnal.md

"Nu au fost negocieri usoare. Dincolo de speculatiile care exista, toate deciziile luate au fost in interesul moldovenilor. In afara de ajutorul financiar pe care il primim, vom avea o deschidere din partea celorlalti donatori straini, precum si un semnal de credibilitate pentru investitori", a precizat Vlad Filat, citat de NewsIn.

Premierul a adaugat ca marti urmeaza sa fie confirmat in contul Bancii Nationale transferul de 31 milioane de dolari, iar la 8 februarie in contul Ministerului Finantelor urmeaza sa ajunga banii prevazuti pentru buget.

La randul sau, ministrul economiei, Valeriu Lazar, a mentionat ca in curand acordul va fi dat publicitatii, iar printre conditiile negociate cu FMI au fost "demonopolizarea economiei, scoaterea barierelor birocratice din mediul de afaceri".

Fondul Monetar International a aprobat recent programul economic cu Republica Moldova pentru 2010-2012. Acesta prevede acordarea unui imprumut in valoare de 574,4 milioane dolari si este cel mai mare imprumut acordat Chisinaului pana in prezent.

Documentul prevede virarea imediata a circa 93,2 milioane de dolari, iar transele urmatoare vor fi acordate in urma revizuirilor semi-anuale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si