"Lipseste o structura macroeconomica europeana pentru a ajuta tarile ce se confrunta cu probleme deosebite", a declarat Stiglitz, in cadrul unei conferinte de presa din Atena, in prezenta premierului grec, George Papandreou.

"In Statele Unite, enormul buget national poate fi dirijat catre acele regiuni aflate in dificultate", a adaugat el, conform NewsIn.

Insa in timp ce BCE imprumuta regulat bani catre bancile nationale la dobanzi mai mici decat pe pietele internationale, aceeasi optiune nu este valabila si pentru guverne, a explicat economistul.

"Daca se pot face imprumuturi pentru banci, de ce nu si pentru guverne? Nu are Europa incredere in guvernele ce o formeaza?", s-a intrebat Stiglitz.

"Ar trebui sa existe un mecanism de ajutor prin intermediul BCE, al emisiunilor de obligatiuni, al Bancii Europene de Investitii si prin crearea de fonduri destinate sustinerii investitiilor in cadrul companiilor private, in special a celor din tarile afectate", a mai spus fostul economist-sef al Bancii Mondiale.

"O mica tara europeana nu poate face fata singura", a concluzionat Stiglitz.

Economistii, pe lista celor vinovati pentru criza financiara