Compania energetica slovaca Slovensky Plynarensky Priemysel (SPP) si GE Oil & Gas au incheiat un contract in valoare de 102 milioane dolari (68 milioane euro) pentru modernizarea a trei statii de compresie din reteaua de conducte, a anuntat GE.

Astfel, unitatile respective se vor conforma cu noile directive ale Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon si oxid de azot.

"GE va furniza catre SPP tehnologie avansata pentru sisteme de camere de ardere uscata cu emisii reduse (DLE) si echipamente auxiliare pentru conversia a sapte turbine cu gaz GE PGT25 si a unui compresor de gaz PCL602. Echipamentele se afla in statiile de compresie Vel’ke Kapusany, Vel’ke Zlievce si Ivanka pri Nitre care fac parte dintr-un sistem de conducte pentru gaz din Republica Slovaca operat de Eustream si detinut de SPP in procent de 100%", potrivit unui comunicat emis de GE.

Proiectele de modernizare vor fi implementate in urmatorii cinci ani, perioada in care cele sapte turbine cu gaz vor ajunge treptat la 50.000 de ore de functionare. Ultimele doua unitati vor fi modificate pana in anul 2015, anul anterior intrarii in vigoare in Slovacia a noilor standarde europene privind emisiile.

Dupa modernizare, acestea vor atinge un nivel al emisiilor de oxizi de azot sub 75 mg/m3, ceea ce va permite instalatiilor sa respecte noile reglementari privind emisiile.

SPP, cu sediul in Bratislava, este lider in sectorul gazelor de peste 150 de ani. Sucursala acesteia, Eustream, este cel mai mare transportator de gaze naturale din Uniunea Europeana, avand o capacitate de transmisie de peste 90 bcm/a.

GE este o companie globala ce activeaza in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si mass media. De la energie, apa, transport si sanatate pana la acces la surse financiare si informatii, GE deserveste clienti in peste 100 de tari si are peste 300.000 de angajati in intreaga lume. GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la eficientizarea consumului de resurse naturale.

Avand 60.000 de angajati la nivel global si venituri de 38,6 miliarde dolari in 2008, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de alimentare cu energie din lume.

Gigantul american General Electric (GE) este interesat sa furnizeze echipamente si servicii pentru viitoarele reactoare 3 si 4 pe care Romania urmeaza sa le construiasca la Cernavoda.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »