Potrivit unui articol al publicatiei Bloomberg, mai multi manageri de banci sau companii financiare participa la lupte organizate pentru a se elibera de stres.

De exemplu, John Cholish un manager in cadrul Merrill Lynch & Co, a aparut cu ochiul invinetit la o intalnire cu clientii sai.

Aceste leziuni au aparut cand Cholish a petrecut cateva ore la sala de sport Renzo Gracie Academy, unde a imprastiat pumni si si-a placat adversarii, dupa ce s-a antrenat pentru a concura in arte martiale mixte.

"Avem o multime de tipi din domeniul financiar", a declarat Max McGarr, directorul salii de sport si luptator profesionist. "Este o metoda buna de relaxare pentru stresul de la serviciul lor. Daca pierzi sute de mii de dolari este bine sa vii aici si sa te descarci", a declarat acesta.

"Este o buna metoda de descarcare", considera Richard Byrne,
director executiv al Deutsche Bank Securities, care practica jiu-jitsu si se antreneaza la Renzo cu Cholish si alti luptatori profesionisti. "Este doar o modalitate de a scoate energia negativa si un exercitiu de rezistenta foarte interesant", a adaugat acesta.

Cholish si colegul sau de camera, Erik Owings, de asemenea un luptator profesionist, si-au transformat apartamentul in sala de sport, unde Byrne isi aduce colegii de pe Wall Street pentru a se antrena.

"Este o carcera a durerii", a declarat Brian Peganoff, manager in cadrul Deutsche Bank. Peganoff a invatat tae kwon do in copilarie si a invatat sa boxeze in timpul facultatii.

"Angajatii de pe Wall Street sunt destul de competitivi", a declarat Peganoff. "Aceasta este competitia finala, punand doi oameni in cusca si vazand care este mai bun", a adaugat acesta.

Cholish a luptat in echipa nationala a Universitatii Cornell din New York. Acesta a inceput sa se antreneze cinci zile pe saptamana. "Am devenit mult mai implicat in jiu-jitsu si am devenit pasionat de acest sport, iar dupa aceea a urmat sa lupt profesionist", declara Cholish.

"Cred ca oamenii din domeniul financiar care sunt interesati de artele martiale mixte inteleg strategia si pregatirea. Acestia pot corela toate miscarile in domeniul financiar", afirma Kevin Burns, care conduce divizia de vanzari comerciale din cadrul Wells Fargo & Co si care a devenit profesionist in 2006.

Ramon Bauza, manager in cadrul Deutsche Bank, a fost luptator la Boston College si se antreneaza cu Byrne si Cholish. Industria financiara are o cultura agresiva care te impinge catre competitia sportiva, a declarat Bauza.

"Este recesiune", a declarat directorul salii de sport.
"In unele zile lupta este singurul lucru care ii aduce impreuna", a povestit McGarr.