Euro s-a depreciat in fata dolarului, coborand sub nivelul de 1.3850 euro/dolar, in contextul in care investitorii sunt ingrijorati de stabilitatea fiscala a Greciei, Portugaliei si Spaniei, inainte de incheierea sedintei Bancii Centrale Europene (BCE), relateaza AFP.
Euro a atins un nou minim al ultimelor sapte luni in fata dolarului, moneda europeana fiind afectata de incertitudinile legate de criza bugetara din Grecia si de riscurile ca si alte tari din zona euro, in special Spania si Portugalia, sa se confrunte cu aceleasi probleme, potrivit NewsIn.

Euro s-a depreciat pâna la 1,3831 dolari in jurul orei 11:05, ora Romaniei, cel mai mic nivel de la mijlocul lunii iunie 2009, dar a revenit ulterior in apropiere de 1,385 dolari.

Investitorii asteapta decizia de politica monetara a BCE si conferinta de presa ce va urma, pentru comentariile presedintelui BCE, Jean-Claude Trichet, in legatura cu situatia fiscala a zonei euro. Analistii estimeaza ca Trichet va repeta ca nu va exista nicio exceptie de la regulile bugetare europene.

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a sugerat tarilor din zona euro "sa ajute intr-un mod sau altul" Grecia, care trece in prezent printr-o grava criza bugetara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri